Foto: Čehijas Republikas vēstniece Latvijā Jana Hinkova, viņas vietniece Marta Huškova un HZF docente Nadežda Kopoloveca kopā ar slāvistikas studentiem. Čehijas Republikas vēstniecības Latvijā foto.

29. martā Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes (LU HZF) slāvistikas studenti, kuri apgūst čehu valodu, viesojās Čehijas Republikas vēstniecībā Rīgā, kur tikās  ar Čehijas Republikas vēstnieci Latvijā Janu Hinkovu (Jana Hynková) un viņas vietnieci Martu Huškovu (Marta Hušková).

Vēstniece Jana Hinkova studentus iepazīstināja ar Čehijas un Latvijas vairāk nekā 100 gadu sadarbības vēsturi un prioritātēm, savukārt viņas vietniece Marta Huškova īsi pastāstīja par Čehijas un Latvijas ekonomiskajām un kultūras attiecībām. Studenti izmantoja iespēju uzzināt vairāk par vēstniecības darbību un diplomātu darba specifiku.

Studenti tika aicināti arī pastāstīt par sevi, savām interesēm, kāpēc mācās čehu valodu. Vēstniece bija pārsteigta par studentu labajām zināšanām čehu valodā un kultūrā.

Kopā tika diskutēts, kādas priekšrocības ir svešvalodu zināšanām Eiropas Savienībā un kāda ir valodu un kultūru studiju absolventu perspektīva darba tirgū. Gan vēstniece, gan viņas vietniece pēc izglītības ir filoloģes, līdz ar to studentiem bija arī uzskatāms priekšstats par to, kādu karjeras ceļu var pavērt humanitāra izglītība.

Ar studentiem kopā vēstniecībā bija HZF docente un čehu valodas eksperte Nadežda Kopoloveca.

Paldies Čehijas Republikas vēstniecībai Latvijā par studentu uzņemšanu un atbalstu čehu valodas mācīšanas veicināšanai Latvijas Universitātē!

Dalīties