LU Humanitāro zinātņu fakultātes Anglistikas nodaļā no 17. līdz 30. aprīlim viesojas Manipalas Eiropas studiju centra (Manipal Centre for European Studies, Indija) vadītāja, profesore Neeta Inamdar.

Profesores N. Inamdar zinātniskā darbība un pētījumi ir saistīti ar valodu un sabiedrības mijiedarbību – multilingvālisma un multikulturālisma jautājumiem mūsdienu pasaulē.  Šie jautājumi ir  arī diskusiju redzeslokā,  prof. N.Imandar tiekoties ar Anglistikas nodaļas docētājiem.

Viesprofesore uzturēšanās laikā lasa lekcijas Anglistikas, Eiropas valodu un biznesa  bakalaura studiju programmas un Anglistikas maģistra studiju programmas studentiem par aktuāliem multilinguālisma jautājumiem Eiropā un Indijā.

Savukārt 28. aprīlī prof. N.Imandar piedalīsies LU 81. Starptautiskās zinātniskās konferences sekcijā Diskursu lietojuma daudzveidība ar referātu “Language and cultural dynamics in managing international projects”. 

Konferencē piedalīsies arī Galacas Universitātes (Rumānija) profesori Alina Ganea ar referātu “Rhetorical Means of Shaping Identity in Academic Discourse’ un Gabriela Scripnic ar referātu “Leadership and Epideictic Rhetoric: The Case of Presidential Greetings on New Year's Eve”. 

Konferences programma ir pieejama šeit.

Dalīties