Lai izbrīvētu sev nelielu atslodzes brīdi pirms sesijas un noslēguma darbu aizstāvēšanas drudža, Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes (LU HZF) baltu filoloģijas studenti 24. maijā aicina citus LU studentus uz nelielu, bet jautru spēļošanas pasākumu “Spēlējam Endzelīnu”.

Šis gads Latvijas zinātnē ir īpašs, jo tiek svinēta viena no pasaulē pazīstamākā un visvairāk citētākā latviešu valodnieka – Jāņa Endzelīna – 150. jubileja. Godinot šo notikumu, LU HZF Latvistikas un baltistikas nodaļas studenti ir izveidojuši spēļu komplektu “Spēlējam Endzelīnu”, kurā ir iekļautas dažādas intelektuālas un interaktīvas spēles saistībā ar prof. J. Endzelīna akadēmisko darbību. Komplektā ietilpst gan prāta, gan arī kustību spēles, un katrai spēlei ir dots nosaukums, kas saistāms ar dižā latviešu valodnieka vārdu vai kādu darbības jomu, piemēram, «Baltu valodu domino», «Valodniecības terminu režģis», «Valodas likumu dirbīkla», «Salikteņu rādītava» u.c.

Sagatavotajām spēlēm ir gan izglītojoša, gan izklaidējoša funkcija, un tās ir paredzētas, lai jaunā paaudze iepazīstu izcilo Latvijas zinātnes personību ar azartu un spēles prieku. Spēles ir veidotas, lai tās piesaistītu ne tikai speciālistus, bet arī interesentus, kam nav īpašu priekšzināšanu par J. Endzelīnu vai viņa darbību, tāpēc šīs spēles noteikti varēs spēlēt ikviens.

Spēļu veidotāji cer, ka izveidotās spēles būs noderīgs papildmateriāls mācību procesā, un tās varēs izmantot ilgtermiņā ne tikai augstskolā, bet arī skolu mācību procesā.

Pasākums “Spēlējam Endzelīnu” notiks 24. maijā plkst. 16.00 HZF 2. stāvā.

LU studenti aicināti savas komandas pieteikt līdz 22. maijam: ej.uz/endzelinaspele

Dalīties