Ar š.g. oktobri aizsākusies Polijas Zinātņu akadēmijas Literatūras pētniecības institūta (Instytut Badań Literackich Polskiej Akademii Nauk) un Latvijas Universitātes (LU) zinātnieku kopīgi iecerētā projekta „Varšava un Rīga dziesmā poļu valodas kā svešvalodas stundās” darbība. Tas ir viens no 16 projektiem, kas ir guvis Polijas Nacionālās akadēmiskās apmaiņas aģentūras (Narodowa Agencja Wymiany Akademickiej – NAWA) atbalstu programmā „Poļu valodas popularizēšana”.

Projekta īstenošanā ir iesaistītas Polijas Zinātņu akadēmijas Literatūras pētniecības institūta profesores Agata Ročko (Agata Roćko) un Katažina Duda (Katarzyna Duda), kā arī LU Humanitāro zinātņu fakultātes Bohēmistikas un polonistikas centra poļu valodas eksperte Dr. philol. Kristīne Barkovska.

Projekta mērķis ir attīstīt poļu valodas kā svešvalodas studentu un skolotāju lingvistisko kompetenci, izmantojot dziesmu tekstus par Varšavu un Rīgu poļu valodā.

Projekta īstenotāji atlasīs dziesmas par Polijas un Latvijas galvaspilsētām. Zinātnieki aplūkos abas galvaspilsētas no dažādām perspektīvām un dažādu vēsturisko notikumu kontekstā. Literātu Olgas Daukštas un Teodora Buiņicka poētiskos darbus par Rīgu projekta vajadzībām sagatavos, adaptēs un ierakstīs poļu dziedātāja Karolīna Leško (Karolina Leszko). 

Projekta gaitā izveidotos materiālus varēs izmantot, mācot poļu valodu kā svešvalodu poļu filoloģijas studijās ārzemēs, tostarp Latvijā un Polijā (A2-B1 līmenis).

Sekot līdzi projekta gaitai var sociālajos tīklos: platformā Facebook https://www.facebook.com/profile.php?id=61552035845919, kā arī X (Twitter) platformā @sen_o_rydze

Dalīties