Studiju virziens “Valodu un kultūras studijas, dzimtās valodas studijas un valodu programmas”, kas tiek īstenots LU Humanitāro zinātņu fakultātē (LU HZF), ir akreditēts uz maksimālo termiņu – sešiem gadiem.  Šāds lēmums pieņemts nodibinājuma “Akadēmiskās informācijas centrs” Studiju kvalitātes komisijas 6. decembra sēdē.

LU studiju virzienā “Valodu un kultūras studijas, dzimtās valodas studijas un valodu programmas” tiek īstenotas piecas bakalaura studiju programmas (Anglistikas, Eiropas valodu un biznesa studijas, Austrumu–Rietumu starpkultūru studijas, Āzijas studijas,  Baltu filoloģija (akreditēta ar jauno nosaukumu “Latvistika”) un Filoloģija (Franču filoloģija, Klasiskā filoloģija, Krievu filoloģija, Somugru studijas, Vācu filoloģija), četras maģistra studiju programmas (Anglistika, Baltu filoloģija (akreditēta ar jauno nosaukumu “Latviešu valodas, literatūras un kultūras studijas”), Valodniecība, literatūrzinātne un reģionu kultūrstudijas (Baltijas jūras reģiona studijas, Ģermānistika, Klasiskās studijas, Romānistika, Rusistika un slāvistika), Orientālistika (akreditēta ar jauno nosaukumu “Āzijas studijas”) un doktora studiju programma Valodu un kultūru studijas.

Studiju virziena “Valodu un kultūras studijas, dzimtās valodas studijas un valodu programmas” vadītāja prof. Ieva Kalniņa ir gandarīta, ka ilgais un darbietilpīgais process ir vainagojies ar pozitīvu rezultātu – maksimālo akreditācijas termiņu.

LU HZF vadība pateicas programmu direktoriem, mācībspēkiem, studentiem, absolventiem, vispārējam personālam, darba devējiem, vietējiem un starptautiskajiem sadarbības partneriem, LU Akadēmiskajam departamentam un visiem, kas bija iesaistīti akreditācijas procesā!

Dalīties