Vai tevi aizrauj dažādu kultūru valodas melodija? Vai vēlies izprast filozofiju un reliģiju, kas veido pasaules skatījumu? Vai tevi fascinē cilvēces vēstures sarežģītie stāsti un to ietekme uz mūsdienu sabiedrību? Tad Latvijas Universitātes (LU) Humanitāro zinātņu fakultāte (HZF) ir īstā vieta tev! Uzņemšana bakalaura līmeņa studijās norisināsies no 16. līdz 22. jūlijam!

Atklāj pasauli caur vārdiem, domām un vēsturi – nāc studēt valodas, literatūru, kultūru, filozofiju, vēsturi, arheoloģiju, teoloģiju un reliģijpētniecību LU HZF un izvēlies ceļu, kas ved uz dziļāku izpratni par pasauli un tās daudzveidību.

Studējot valodas un iepazīstot dažādu tautu kultūras, tu spēsi komunicēt ar cilvēkiem no visas pasaules un gūsi izpratni par noteiktas tautas vai valsts kultūrvidi. Studējot vēsturi, attīstīsi kritisko domāšanu, pētnieciskās prasmes un spēju analizēt informāciju no dažādiem avotiem. Studējot filozofiju, teoloģiju un reliģijpētniecību – iegūsi plašas zināšanas par cilvēces garīgajiem meklējumiem, ētiskajiem jautājumiem un filozofiskajiem uzskatiem, kas veido mūsu pasaules skatījumu.

Studējot LU HZF, paveras plašas iespējas veidot savu karjeru un gūt panākumus visdažādākajās jomās: tulkošanā, rediģēšanā un dažādu tekstu veidošanā,  valodu tehnoloģijās, radošajā rakstniecībā un kritikā,  valodu un vēstures mācīšanā, terminu izstrādē,  muzeoloģijā, arhīvos, ārlietu sektorā, valsts un pašvaldību institūcijās, reliģiskajās organizācijās un nevalstiskajās organizācijās, pētniecībā un citās jomās.

AICINĀM STUDĒT LU HUMANITĀRO ZINĀTŅU FAKULTĀTES BAKALAURA STUDIJU PROGRAMMĀS 

Angļu valoda
Angļu-skandināvu valodas (zviedru valoda)
Eiropas valodu un biznesa studijas

Tuvo Austrumu studijas (arābu valoda)
Japānas studijas
Korejas studijas
Ķīnas studijas 

Franču filoloģija
Klasiskā filoloģija
Krievu filoloģija
Somugru studijas
Vācu filoloģija

 

UZŅEMŠANAS KĀRTĪBA   

Iesniegt pieteikumu īsā cikla un bakalaura līmeņa studijām varēs no 16. līdz 22. jūlija plkst. 16.00 gan elektroniski portālā Latvija.lv, gan arī ierodoties uz vietas augstskolu Vienotās uzņemšanas punktos visā Latvijā, neatkarīgi no vietas, kur vēlas studēt. 

Izveidot elektroniski un apstiprināt pieteikumu, nenākot klātienē, reflektants varēs pats: 

  • ja vidējā izglītība ir iegūta Latvijā un vidējās izglītības dokumenta dati ir pieejami vienotajos valsts reģistros (Latvijas vidusskolu absolventiem, sākot no 2019. gada, dati ir pieejami vienotajos valsts reģistros, agrāku gadu absolventiem tie var nebūt);
  • ja centralizēto eksāmenu svešvalodā neaizstāj starptautiskais tests; 
  • ja esi Latvijas pilsonis vai nepilsonis; 
  • ja vari autentificēties (pieslēgties) e-pakalpojumam ar savu drošo autentifikāciju – drošu elektronisko parakstu (eParaksts mobile vai eID) vai internetbanku; 
  • ja tiek izpildītas uzņemšanas prasības izvēlētajās studiju programmās un nebūs nepieciešami citi dati, kuri nav pieejami vienotajos datu reģistros (piemēram, esi atbrīvots no CE, ir tādas priekšrocības, kuras jāapliecina ar dokumentiem u.c.);
  • ja ir veikta pieteikuma reģistrācijas maksa e-pakalpojumā. 

Ja pieteikumu nevar apstiprināt e-pakalpojumā, tad pēc elektroniskā pieteikuma izveidošanas, tas OBLIGĀTI jāapstiprina klātienē jebkurā no Vienotās uzņemšanas punktiem, uzrādot nepieciešamos dokumentus no 16. jūlija līdz 22. jūlijam.  

! Augstskolu uzņemšanas punktos var atšķirties pieņemšanas laiki pieteikumu iesniegšanai.

Ja rodas kādi jautājumi par uzņemšanu, droši sazinies ar LU:

  • zvani: 67034777,
  • raksti: studijas@lu.lv,
  • nāc uz Studiju servisa departamentu 125. telpā Raiņa bulvārī 19,  
  • sazinies Whatsapp: 28014966.

Aktuālo informāciju par studiju programmām iespējams uzzināt vietnē gribustudet.lv, bet ar uzņemšanas kārtību var iepazīties LU mājaslapā, ar biežāk uzdotajiem jautājumiem – ŠEIT.    

Sapņo drosmīgi – pievienojies Latvijas Universitātes saimei! 

Dalīties