Attēlā: pro. Ē. Jēkabsons, saņemot Gada vēsturnieka balvu 2020. gadā; foto - Vēstures izpētes un popularizēšanas biedrības publicitātes materiāli

Vēstures izpētes un popularizēšanas biedrība aicina balsot par 2020. gada vēsturnieku, līdz 1. martam aizpildot aptaujas anketu.

 

Pagājušais gads daudzās nozarēs ir bijis neierasts, pateicoties neapšaubāmi vēsturiskās pandēmijas notikumiem. Vienlaikus 2020. gadā Latvijā ir piedzīvoti arī daudz citu interesantu un nozīmīgu notikumu, tai skaitā vēstures jomā.

Vēstures izpētes un popularizēšanas biedrība aicina piedalīties un izteikt viedokli par svarīgākajiem notikumiem Latvijas vēsturē un vēstures pētniecībā 2020. gadā un aizpildīt sabiedrisko aptauju, lai noskaidrotu balvas “Gada vēsturnieks Latvijā 2020” ieguvēju.

Aptaujas anketu var aizpildīt tiešsaistē līdz 1. martam.

Aptaujas anketa šeit: https://forms.gle/95E5G87SHGndw5CP7

Aptaujas un balvas “Gada vēsturnieks Latvijā” mērķis ir popularizēt vēsturi un pievērst sabiedrības uzmanību vēsturnieku devumam iepriekšējā gadā. Šogad tā tiks piešķirta desmito reizi un to līdz šim ir saņēmuši deviņi vēsturnieki.

Pērn par gada vēsturnieku 2019. gadā aptaujā atkārtoti tika izvēlēts prof. Ēriks Jēkabsons (pirmo reizi – 2012. gadā), 2018. gadā Dr. hist. Uldis Neiburgs 2017. gadā arheoloģe Elīna Guščika, 2016. gadā asoc. prof. Jānis Taurēns, 2015. gadā prof. Harijs Tumans, 2014. gadā Dr.hist. Gustavs Strenga, 2013. gadā prof. Aivars Stranga. Par pirmo gada vēsturnieku Latvijā 2011. gadā kļuva Dr. hist. Kaspars Zellis.

Gada vēsturnieka paziņošanas pasākums notiks tiešsaistē 8. martā.

Vairāk par Gada vēsturnieka godalgu un Vēsture izpētes un popularizēšanas biedrību: http://www.vesturesbiedriba.lv/...

Dalīties