Attēlā: V. Visocka izrakumos Riņņukalnā; foto no personiskā arhīva

Latvijas Universitātes izsludinātajā pirmajā atklātajā grantu konkursā grantu ieguvis 41 konkursa dalībnieks, tostarp VFF zinātniskā asistente un doktora grāda pretendentei Vandai Visockai.

Projektā “LU doktorantūras kapacitātes stiprināšana jaunā doktorantūras modeļa ietvarā” ir paredzēts iesaistīt 130 doktorantus un zinātniskā grāda pretendentus zinātniski pētnieciskajā darbā Latvijas Universitātē un LU projekta sadarbības partneru organizācijās, kā arī piesaistīt un nodarbināt 10 ārvalstu docētājus.Granta nosacījumi paredz, ka doktorants vai zinātniskā grāda pretendents kā granta saņēmējs projekta laikā būs darba tiesiskajās attiecībās ar Latvijas Universitāti vai tās sadarbības partneri projektā un pretendēs uz finansiālu atbalstu vismaz 12 mēnešu periodā.

LU VFF Zinātniskajai asistentei un doktora grāda pretendentei Vandai Visockai LU doktorantu un zinātniskā grāda pretendentu grantu konkursā piešķirts grants. V. Visocka promocijas darbu izstrādā par arheoloģiskās keramikas tehnoloģiskajiem aspektiem un izmantošanu Austrumbaltijas bronzas laikmetā. Pētījumā tiek pielietotas dažādas starpdisciplināras metodes, piemēram, ķīmiskās, ģeofizikālās, bioķīmiskās analīzes u.c.

 

Dalīties