Jauno filosofu universitāte turpina darbu. 2023./2024. akadēmiskā gada nodarbību virstēma ir “Filosofiskā antropoloģija”.

Sestdien, 16. decembrī, JFU viesosies filosofijas žurnāla “Tvērums” komandas pārstāvji Toms Babincevs, Patrīcija Kuzmina un Rūdis Bebrišs.

Tikšanās tēma: “Kā uzrakstīt eseju filosofijā?”

Nodarbībā tiks aplūkots filosofu iecienītais esejas žanrs no dažādām perspektīvām. No vienas puses, redaktori dalīsies pieredzē par to, kā izpaužas filosofēšana žurnālā “Tvērums”, pieskaroties galvenokārt jautājumiem, kas ir tēze, kādēļ tā tekstam ir nepieciešama un kā to veiksmīgāk iestrādāt, kas atšķir filosofisku publicistiku no cita veida publicistikas un akadēmiskas rakstības. Taču, no otras puses, iecerēti arī radoši vingrinājumi un pievēršanās tam, kā vislabāk sagatavoties filosofijas olimpiādei.

Pasākums norisināsies sestdien, 16. decembrī, no pulksten 11.00 līdz 13.00. Nodarbība notiks klātienē fakultātes telpās Aspazijas bulvāra 5 piektajā stāvā, 510. auditorijā.

Informācijai par Jauno filosofu universitāti varat sekot līdzi, apmeklējot Vēstures un filozofijas fakultātes Facebook profilu un Latvijas Universitātes mājas lapu. Ja ir kādi jautājumi, rakstiet uz Jauno filosofu universitātes e-pastu (jfu@lu.lv ).

Nākamās nodarbības plānotas 13. janvārī attālināti BigBlueButton platformā, visi laipni gaidīti!

Dalīties