Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultāte (LU TF) tika dibināta 4. februārī un šogad tā atzīmēs savu 98. dzimšanas dienu. Kā jau ik gadu, arī šogad šim notikumam tiks veltīts pasākumu cikls „Februāris – Teoloģijas mēnesis”.

Pasākumu cikls iesāksies ar ikgadējo LU TF jubilejas mēneša dievkalpojumu 5. februārī plkst. 14.00 LU Mazajā aulā, kam sekos arī gards kliņģeris un kafijas pauze fakultātē. Plkst. 16.00 Teoloģijas mēneša ietvaros tiks atklāta izstāde Kalendārs 2018 / Latvija 100”, kas būs apskatāma vestibilā blakus LU TF telpām Raiņa bulvārī 19 līdz pat 31. martam. Kalendāra izdevējs ir Ogres Trīsvienības baptistu draudze. Radošā komanda – Ogres Trīsvienības baptistu draudzes mācītājs Dainis Pandars, māksliniece Ilze Aulmane, projekta vadītājs Mārcis Zanerips.

13. februārī no plkst. 10.00 līdz 18.00 ikviens interesents būs laipni gaidīts LU 76. konferences TF sekcijā Mūsdienīgais teoloģijā un reliģijpētniecībā”, kurā LU TF mācībspēki, doktoranti, kā arī citu nozaru pārstāvji prezentēs savus jaunākos pētījumus. 14. februārī plkst. 10.00 zinātniskā konference turpināsies ar sekciju Zinātnes un reliģiju dialogs”. Apmeklētājiem ir iespēja jau iepriekš iepazīties ar konferences programmu.

16. februārī plkst. 18.00 visi LU TF studenti, absolventi un draugi tiks mīļi gaidīti uz Teoloģijas mēneša noslēguma simpoziju, kurā atzīmēsim TF 98. gadskārtu, atskatīsimies uz pagājušajā gadā sasniegto un kopīgi veidosim jaunas idejas fakultātes auglīgai nākotnei. 

LU TF dzimšanas dienas svinībām veltītajos pasākumos laipni lūgti piedalīties visi interesenti. Sīkāka informācija tīmekļa vietnēs: www.tf.lu.lv, kā LU TF lapās sociālajos portālos Facebook un Twitter

 

Par Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultāti

Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultāte ir 1920. gada 4. februārī darbību uzsākušās un 1940. gada 22. augustā nelikumīgi slēgtās fakultātes darba turpinātāja. Teoloģijas fakultāte ir Latvijas Universitātes akadēmiska studiju un pētniecības struktūrvienība, kas nodarbojas ar kritisku pētniecību un sagatavo akadēmiski izglītotus teologus, reliģiju pētniekus, docētājus un speciālistus ētikas jautājumos. Fakultāte nav pakļauta nevienai baznīcai, bet sadarbojas ar visām. Kā mācībspēki, tā arī studenti ir no dažādām konfesijām un reliģijām.

Dalīties