2017. gada 24. martā, plkst. 16.00 Latvijas Universitātes bibliotēkas Klusajā lasītavā (Raiņa bulvāris 19, 2. stāvs, 203. telpa) notiks seminārs “Filipa evaņģēlijs”, kura laikā asociētais profesors, luterāņu mācītājs Ralfs Kokins iepazīstinās ar Filipa evaņģēliju.

Filipa evaņģēlijs ir viens no interesantākajiem un pārsteidzošākajiem pirmo gadsimtu kristiešu ārpuskanoniskiem sacerējumiem. Tas pieder gnostisko evaņģēliju tradīcijai. Filipa evaņģēlijs, tāpat kā Toma evaņģēlijs, ir viens no tekstiem, kas 1945. g. tika atrasti Nag-Hammadi, Augšēģiptē.

Pavisam nesen ir iznākusi arī grāmata “Filipa evaņģēlijs”, kuru no koptu valodas tulkojis asoc. prof. Ralfs Kokins. Grāmatu izdevusi Latvijas Bībeles biedrība, pateicoties Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas ārpus Latvijas (LELBĀL) atbalstam. Šis izdevums ir turpinājums iepriekšējiem pirmkristīgās literatūras tekstu tulkojumiem – Toma un Pētera evaņģēlijiem, Pētera apokalipsei, Barnabas vēstulei.

  Doktorantūras skolas seminārā “Filipa evaņģēlijs” piedalīsies arī LU rektors I. Muižnieks un LELBĀL arhibīskape L. Zušēvica.   Visi ir laipni aicināti!

Dalīties