10. februārī plkst. 19.00 Sv. Pestītāja Anglikāņu baznīcā Teoloģijas mēneša ietvaros notiks Kuldīgas kustību teātra „Purple line” izrāde „Pieskāriens”

Šī izrāde būs stāsts, kuru cilvēki ir dzirdējuši vairākkārtīgi. Pirms 800 gadiem ļaudis stāvēja baznīcās un klausījās to latīniski. Latīņu valoda viņiem bija sveša, tāpēc viņu iespēja uztvert bija ierobežota. Arī šodien cilvēki bieži dzird un lasa stāstus, bet nevar tos izdzīvot ar visām maņām, tikai ar prātu. Piedāvājot šo izrādi, tās veidotāji vēlas skatītājiem dot iespēju gūt autentisku pieredzi, kas kļūtu dzīva ne tikai viņu prātā, bet arī ķermenī.

Bībeles stāsti no Mozus līdz Atklāsmes grāmatai jau kopš viduslaikiem ir iedzīvināti dramatiskos darbos; vēlāk stāstu popularitātes dēļ izrādes pārcēla ārpus baznīcas uz tirgus laukumiem un kopienu pulcēšanās vietām. Ļaudis stāvēja milzīgos pūļos, un aktieri spēlēja to vidū. Tas esot bijis emocionāli piesātināts un ārkārtīgi aizraujošs notikums. Ar šo izrādi Kuldīgas kustību teātris vēlas veidot tieši šādu atmosfēru.

Tas būs stāsts par Jēzu, kas lasāms Jāņa evaņģēlijā. Izrādē darbojas 7 aktrises, kas spēlēs vairākas sieviešu un vīriešu lomas. Viņas būs bez grima un tērpušās neitrālos kostīmos. Visus skatītājus aicinās sekot darbībai spēles laukumā un pat pārvietoties līdz ar aktrisēm, jo, stāvot līdzās, jūs vislabāk šo izrādi izjutīsiet: sasmaržojot smaržas, dzirdot skaņas, sajūtot emocijas.

Izrāde iestudēta divos cēlienos; pirmais ilgs 65 minūtes, tad sekos 10 minūšu pauze un otrais cēliens - 50 minūtes. Izrāde nav domāta bērniem līdz 7 gadu vecumam. Pirmizrāde notika 2016. gada 24. septembrī. Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc laikus piesakiet savu ierašanos, rakstot uz e-pastu: tfspestere@gmail.com vai no 1. februāra izņemiet bezmaksas ielūgumu LU TF 162. telpā. Izrāde 10. februārī plkst. 19.00, Sv. Pestītāja Anglikāņu baznčā, Anglikāņu iela 2a, Vecrīga.   

 

Dalīties