Vai tevi aizrauj dažādu kultūru valodas melodija? Vai vēlies izprast dažādas reliģijas, kas veido pasaules skatījumu? Vai tevi fascinē cilvēces vēstures sarežģītie stāsti un to ietekme uz mūsdienu sabiedrību? Tad Latvijas Universitātes (LU) Humanitāro zinātņu fakultāte (HZF) ir īstā vieta tev! Uzņemšana bakalaura līmeņa studijās norisināsies no 16. līdz 22. jūlijam!

Atklāj pasauli caur vārdiem, domām un vēsturi – nāc studēt valodas, literatūru, kultūru, filozofiju, vēsturi, arheoloģiju, teoloģiju un reliģijpētniecību LU Humanitāro zinātņu fakultātē un izvēlies ceļu, kas ved uz dziļāku izpratni par pasauli un tās daudzveidību!

Tieši teoloģijas un reliģijpētniecības bakalaura studiju programmā iegūsi augsta līmeņa humanitāru izglītību, kas saistās ar reliģiju izpēti mūsdienās un vēsturē. Teoloģijas un reliģijpētniecības studijās iespējams paplašināt zināšanas par pasaules reliģiju sakrālajiem tekstiem, praksi, uzskatiem, vēsturi, kā arī apgūt reliģijas fenomenoloģiju, reliģijas socioloģiju, reliģijas antropoloģiju u.c. Teoloģijas studijās studenti dziļāk iepazīst kristīgās ticības un prakses avotus (Jaunās un Vecās Derības tekstus un to interpretācijas, reliģisko ideju un institūciju vēsturi, kristīgo praksi – dievkalpojumu, garīgo aprūpi, draudžu pedagoģiju).

AICINĀM STUDĒT LU HUMANITĀRO ZINĀTŅU FAKULTĀTES TEOLOĢIJAS UN RELIĢIJPĒTNIECĪBAS BAKALAURA STUDIJU PROGRAMMĀ!

 

UZŅEMŠANAS KĀRTĪBA   

Iesniegt pieteikumu īsā cikla un bakalaura līmeņa studijām varēs no 16. līdz 22. jūlija plkst. 16.00 gan elektroniski portālā Latvija.lv, gan arī ierodoties uz vietas augstskolu Vienotās uzņemšanas punktos visā Latvijā, neatkarīgi no vietas, kur vēlas studēt. 

Izveidot elektroniski un apstiprināt pieteikumu, nenākot klātienē, reflektants varēs pats: 

  • ja vidējā izglītība ir iegūta Latvijā un vidējās izglītības dokumenta dati ir pieejami vienotajos valsts reģistros (Latvijas vidusskolu absolventiem, sākot no 2019. gada, dati ir pieejami vienotajos valsts reģistros, agrāku gadu absolventiem tie var nebūt);
  • ja centralizēto eksāmenu svešvalodā neaizstāj starptautiskais tests; 
  • ja esi Latvijas pilsonis vai nepilsonis; 
  • ja vari autentificēties (pieslēgties) e-pakalpojumam ar savu drošo autentifikāciju – drošu elektronisko parakstu (eParaksts mobile vai eID) vai internetbanku; 
  • ja tiek izpildītas uzņemšanas prasības izvēlētajās studiju programmās un nebūs nepieciešami citi dati, kuri nav pieejami vienotajos datu reģistros (piemēram, esi atbrīvots no CE, ir tādas priekšrocības, kuras jāapliecina ar dokumentiem u.c.);
  • ja ir veikta pieteikuma reģistrācijas maksa e-pakalpojumā. 

Ja pieteikumu nevar apstiprināt e-pakalpojumā, tad pēc elektroniskā pieteikuma izveidošanas, tas OBLIGĀTI jāapstiprina klātienē jebkurā no Vienotās uzņemšanas punktiem, uzrādot nepieciešamos dokumentus no 16. jūlija līdz 22. jūlijam.  

! Augstskolu uzņemšanas punktos var atšķirties pieņemšanas laiki pieteikumu iesniegšanai.

Ja rodas kādi jautājumi par uzņemšanu, droši sazinies ar LU:

  • zvani: 67034777,
  • raksti: studijas@lu.lv,
  • nāc uz Studiju servisa departamentu 125. telpā Raiņa bulvārī 19,  
  • sazinies Whatsapp: 28014966.

Aktuālo informāciju par studiju programmām iespējams uzzināt vietnē gribustudet.lv, bet ar uzņemšanas kārtību var iepazīties LU mājaslapā, ar biežāk uzdotajiem jautājumiem – ŠEIT.    

Sapņo drosmīgi – pievienojies Latvijas Universitātes saimei! 

Dalīties

Saistītais saturs

Par pasauli, cilvēkiem un dieviem – reliģijpētniecības un teoloģijas studijas Latvijas Universitātē!
19.07.2024.

Par pasauli, cilvēkiem un dieviem – reliģijpētniecības un teoloģijas studijas Latvijas Universitātē!