Vēlies izprast globālos notikumus un iepazīties ar reliģijām, kas veidojušas mūs tādus, kādi esam, un kas atspoguļo to, kādi mēs varētu būt? Tad izvēlies studijas Latvijas Universitātes teoloģijas un reliģijpētniecības studiju programmās un pretendē uz kādu no brīvajām budžeta vietām!

Teoloģijas un reliģijpētniecības studiju programmās iegūsi augsta līmeņa humanitāru izglītību, kas saistās ar reliģiju izpēti mūsdienās un vēsturē. Tev būs iespēja paplašināt zināšanas par pasaules reliģiju sakrālajiem tekstiem, praksi, uzskatiem, vēsturi, kā arī apgūt reliģijas psiholoģiju, reliģijas socioloģiju, reliģijas antropoloģiju u.c. Teoloģijas studijās studenti dziļāk iepazīst kristīgās ticības un prakses avotus (Jaunās un Vecās Derības tekstus un to interpretācijas, reliģisko ideju un institūciju vēsturi, kristīgo praksi – dievkalpojumu, garīgo aprūpi, draudžu pedagoģiju). Šīs studijas sniedz izpratni par cilvēces garīgo un kultūras mantojumu.

Profesors Valdis Tēraudkalns uzsver, ka “Teoloģijas studijas iepazīstina ar, manuprāt, fascinējošu, mūsdienu publiskajā telpā par sevi atgādinošu, vienmēr mainīgu reliģiju pasauli. Tā ir iespēja labāk saprast pašam sevi, kā arī idejas, kuras cilvēkus ir nodarbinājušas gadu tūkstošus”. Arī mūsu studenti un absolventi norāda, ka studijas palīdz viņiem paplašināt  redzesloku un ka tās ir solis viņu pašu garīgās izaugsmes ceļā. Fakultātes absolvente, Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības kapelāne Sindija Bergmane saka, ka šajās studijās var iegūt “augstvērtīgu izglītību, individuālu pieeju un uzticēšanos”.

Teoloģijas un reliģijpētniecības studijas piedāvā iespēju spert pirmos soļus akadēmiskas karjeras izveidē, kā arī apgūt atbilstošas prasmes, lai pēc tam darbotos izglītības iestādēs, nevalstiskajās organizācijās, dažādās reliģiskās kopienās, un strādātu jomās, kas saistītas ar aktuālo norišu vai procesu analītiku, administrāciju, praksi, kā arī reliģisko izglītošanu.

Pieteikties studijām elektroniski iespējams līdz 23. augusta plkst. 10.00, savukārt uz vietas Raiņa bulv. 19 līdz pat augusta beigām!

Pieteikšanās uz vietas fakultātē 20.08. no 10.00 līdz 17.00, un 21., 26.-29. augustā no 11.00 līdz 18.00.

Maģistra studiju programmā pieteikšanās līdz 28. augustam, jo 29. augustā plkst. 16.00 paredzēts iestājpārbaudījums tiešsaistē pārrunu formātā.

Vairāk par uzņemšanas kārtību uzzināsi LU mājaslapā: https://www.lu.lv/gribustudet/uznemsanas-kartiba/

Studiju līgumu parakstīšana abām programmām notiks 30. augustā no 11.00 līdz 17.00.

Dalīties