Š.g. 5. oktobrī jauno 2024./2025. akadēmiskā gada sezonu uzsāk LU Humanitāro zinātņu fakultātes Jauno filosofu universitāte (JFU). Šogad nodarbību virstēma ir “Zināšanas, patiesība un kritiskā domāšana”. Nodarbībās uzmanība tiks pievērsta gan filosofijas nozares epistemoloģijas jeb izziņas teorijas tēmām, gan kritiskajai domāšanai kā argumentācijas atpazīšanas un izvērtēšanas metodei. Arī šogad daļa nodarbību notiks klātienē – LU HZF Aspazijas bulvāra 5 ēkā, daļa attālināti – BBB platformā.

Pirmās JFU nodarbības notiek 5. oktobrī klātienē – Aspazijas bulv. 5, 513. telpā (5. stāvā):

10:30-11:30 – Artis Svece “Kā atpazīt argumentus”

11:45-12:45 – Artis Svece “Kļūdas argumentos”

Informācijai par Jauno filosofu universitāti varat sekot līdzi, apmeklējot Humanitāro zinātņu fakultātes Facebook profilu –  https://www.facebook.com/LUHZF/ un Latvijas Universitātes tīmekļa vietni: https://www.lu.lv/gribustudet/skoleniem/nodarbibas-skoleniem/filosofija/ . Ja ir kādi jautājumi, rakstiet uz Jauno filosofu universitātes e-pastu: jfu@lu.lv

Nākamās nodarbības:

26. oktobrī Rūdis Bebrišs runās par to, kā uzrakstīt eseju filosofijā (BBB platformā).

16. novembrī Vsevolods Kačans skaidros, kā zinātniski saprast notikumus reālajā pasaulē (Aspazijas 5).

7. decembrī Toms Stepiņš iepazīstinās ar netieši izteiktiem jeb implicītiem pieņēmumiem argumentācijā – vienu no būtiskākajiem kritiskās domāšanas rīkiem (Aspazijas 5).

 

Visi laipni gaidīti!

Dalīties