Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultāte sadarbībā ar Baltijas Austrumāzijas pētniecības centru un Korejas Fonda atbalstu, ielūdz studentus un interesentus uz lekciju par Korejas kultūru un tradīcijām. Lekcija (angļu valodā) notiks 4. novembrī plkst. 11.00, Humanitāro zinātņu fakultātē (Visvalža 4A), 205. auditorijā.

Lekciju vadīs prof. Jeļena Kondratjeva – pazīstama Korejas studiju eksperte no Krievijas. Lekcijas tēma ir „Koreja - tradīciju atspoguļojums mūsdienu sabiedrībā”. Kopš 2005.g. prof. J.Kondratjeva ir Krievijas Valsts Humanitāro zinātņu Universitātes, Austrumu un Klasisko studiju institūta un Tālo Austrumu vēstures un filoloģijas departamenta asociētā profesore, kā arī vadošā Krievijas speciāliste Korejas pētniecībā. Prof. J.Kondratjeva iepazīstinās klausītājus ar Korejas tradīciju un kultūras pamatiem, kā arī ar to iespaidu uz mūsdienu sabiedrību. Šī lekcija dos ieskatu Korejas kultūras pārmaiņās gadsimtu mijā. Galvenie temati:
1. Korejas vēsture un etniskās saistības.
2. Reliģija: adoptācijas fenomens.
3. Korejas materiālā kultūra: arhitektūra, ēdiens, apģērbs.
4. Konfuciānisma iespaids uz kultūru un sabiedrību.
5. Korejas māksla un humanitārās zinātnes: literatūra, kaligrāfija, izpildītājmāksla.
6. Visnozīmīgākie Korejas kultūras simboli. Visi interesenti un studenti, kas interesējas par Korejas kultūru un tradīcijām, ir laipni aicināti!

Share