15. novembrī Rīgas Kongresu namā tiek rīkots Divali Mela festivāls, ko uzskata par indiešu reģionālā Jaunā gada svinībām.

No plkst. 11:00 līdz 19:00 tiek piedāvāta plaša programma uz skatuves, kā arī būs iespēja piedalīties radošajās darbnīcās un gadatirgū iegādāties dažādas indiešu preces, uzkodas un suvenīrus.

Indijā šos svētkus svin piecas dienas, valda nepārtraukts prieks un līksmība. Vārds "divali" nozīmē "gaismas stari", tātad šos arī var saukt par gaismas svētkiem, notiek krāšņa uguņošana, mājas, veikali un ielas tiek rotātas ar svecēm un lampiņām.Šis jau būs ceturtais gads, kad arī Latvijā tiek svinēts indiešu Jaunais gads. Programmā piedalās Austrumu valstu kopienu pārstāvji Latvijā, kā arī speciāli  šim notikumam par godu ir aicināti mākslinieki no citām valstīm (to starpā grupa Agni, dziedātājs Drū Nankoe no Holandes, Essence of Dance deju grupa u.c.) .

Dalība radošajās darbnīcās un ieeja gadatirgū ir bez maksas, bet uz svētku koncertu plkst. 17.00 biļetes var iegādāties iepriekšpārdošanā "Biļešu Servisa" kasēs vai uz vietas pirms pasākuma.

Pasākumu atbalsta LU Indijas studiju un kultūras centrs  

Share