Korejas studiju centrs ielūdz Latvijas Universitātes studentus, kā arī pārējos Rīgas iedzīvotājus uz pasākumu “Korejas dienas”, kas norisināsies no 27. maija līdz 30. maijam Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātē.

Pasākums tiks veltīts pētījumiem par Koreju, kā arī būs iespēja iepazīties ar Korejas tradicionālo perkusiju mūzikas kultūru – Pungmuļ un Nongak, kas 2014.gadā tika iekļauta UNESCO Cilvēces nemateriālās kultūras mantojuma sarakstā. Šī pasākuma ietvaros tiks svinēta Korejas studiju centra atklāšana. Korejas studiju centrs tika dibināts LU Humanitāro zinātņu fakultātē 2016.gada 23. februārī, „Korean Studies Seed Project” ietvaros, kurš tiek īstenots Korejas Studiju Akadēmijas vadībā. Centra galvenie uzdevumi ir attīstīt Korejas studijas, organizēt akadēmiskos pasākumus, kas tiek veltīti Korejas izpētei, piemēram, akadēmiskās konferences un semināri, kā arī citi kultūras pasākumi Latvijā un arī citās Baltijas valstīs. „Korejas dienas” ir pirmais pasākumus, ko Centrs organizē, ar nolūku aicināt pētniekus, profesorus un ekspertus no Eiropas un Korejas, kas ir saistīti ar Korejas izpēti. Pasākums sastāvēs no 3 daļām. Visi ir laipni aicināti piedalīties!

27.maijs (piektdiena), 9:30, 401.kab. Akadēmiskā konference „Searching for a new academic bridge between Korea and North Eastern Europe” Galvenie dalībnieki: Choi Gwonjin (Inha Universitāte, Koreja) „Mocarts un korejiešu valodas mācības”

Kim Soyoung (Sofias Universitāte, Bulgārija) „Ticības un Realitātes nevienlīdzība – Stāsts par Ziemeļkorejas bēgļiem Bulgārijā” Tatiana Minniyakhmetova (Insbrukas Universitāte, Austrija) „Rituālā uguns korejiešu šamanismā un udmurtu tradīcijās” Jüri Talvet (Tartu Universitāte, Igaunija) „Garīgi intelektuālā un akadēmiskā dialoga meklējumos starp Austrumeiropu un Tālajiem Austrumiem” Aurelijus Zykas (Vytautas Magnus Universitāte, Lietuva) „Korejiešu literatūras tulkojumi uz lietuviešu valodu: salīdzinājums ar japāņu literatūru” Frank Kraushaar (Latvijas Universitāte) „Korejas studijas un Austrumāzijas studiju koncepts – Vadlīnijas akadēmiskās attīstības stratēģijai Latvijā, Baltijas valstīs un Korejā” Jinseok Seo (Latvijas Universitāte) „Korejas šamanisms kā tautas reliģija” Charles Bušmanis (Rīgas Tehniskā Universitāte) „Koreja caur manām dizainera acīm”

28.maijs (sestdiena), 10:00 Otrais Baltijas seminārs par Korejas studijām. Galvenie dalībnieki: Stefan Knoob (Heidelbergas Universitāte, Vācija) „On the pragmatics of Korean participial modifier clauses - Observations and application to teaching” Yeon Jaehoon (SOAS Londonas Universitāte, Anglija) „Korejiešu valodas apmācība Eiropā un korejiešu valodas „globalizācija”: vecmodīga filologa skatījumā” 

30.maijs (pirmdiena), 16:00, 401.kabinets un Humanitāro zinātņu iekšējais pagalms Radošā darbnīca un priekšnesums „Korejas oriģinālie bīti – tradīcija un laikmetīgums” Viesi: Pungmuļ un Nogak Pētniecības Centrs, Chonbuk National University. Ikviens var apmeklēt radošo darbnīcu, kas norisināsies 401.kabinetā, lai pamēģinātu spēlēt korejiešu perkusijas mūzikas instrumentus. Pēc radošās darbnīcas, pasākuma viesiem būs iespēja redzēt muzikantu priekšnesumu fakultātes iekšējā pagalmā (lietus gadījumā, koncerts notiks 401.kabinetā). Radošā darbnīca tiks vadīta angļu valodā.

Detalizēta programma *Visi pasākumi norisināsies Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātē (Visvalža 4A, Rīga) un visi interesenti var piedalīties bez iepriekšējās reģistrācijas. *Pasākumu programma var tikt mainīta, atkarībā no apstākļiem, tāpēc, lūgums, sekot izmaiņām!


Share