Labdien, mīļie Humanitāro zinātņu fakultātes ļaudis! Ir 2014. gada priekšpēdējā diena. Pēc ziemas saulgriežiem – jau 4 minūtes garāka diena.  

Visvalža ielas namā nogaidošs klusums un miers. Nogaidošs – jo vēl  tikai gadu mijas brīdis un pāris pirmās Jaunā gada dienas apjausmai, ka gads sācies, – un tad jau sesijas ritms janvārim tiks iedarbināts. Aiziet humanitārajai jomai nozīmīgs un kopumā ražens gads, par kuru savstarpējus paldies lai sakām viens otram visi, kas organizējuši un piedalījušies norisēs, kas apliecina humanitārās izglītības un pētniecības lomu un vērtību mūsu dzīvē. Lai atceramies kaut dažus: janvāra spelgonī  bijām „grāmatu ķēdē”, izbaudot vienreizējo līdzdalību NB fondu pārcelšanā uz Gaismas pili, noslēdzās viens un daudzsološi sākās nākamais posms Valsts pētījumu programmai, kurā HZF dalība vērtusies plašumā salīdzinājumā ar iepriekšējo, projekts „Colloquium Balticum” ieveda fakultāti un LU valstiski un starptautiski nozīmīgās programmas „Rīga – Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014” plānos un darbībā, IZM pagājušā gada ietvaros  īpaši atbalstīja zinātnisko darbību latviešu un baltu filoloģijā, guvām LU Fonda atbalstu un LU Studentu Padomes novērtējumu nominācijā „Gada inovācija” ar savu āra auditoriju projektu. Tā un arī LU ērģeļu atjaunošanas projekta sakarā izmēģinājām, kā ir būt ziedotājam savai Alma Mater. Un arvien būtiskais: vasaras uzņemšanas rezultāti parādīja, ka studentiem esam vajadzīgi un interesanti.

Tālākais – pašu rokās  – kā pasniedzēju, tā studentu!

Ceru un vēlu, lai svētku laiks ir maigs, lai Jaungada nākotnes vestās dienas mums visiem ar plašiem, piepildījuma alkstošiem debešiem! (Sk. apsveikumu un dzeju tajā)

Aspazijas 150 gadu sagaidot,

Ilze Rūmniece
dekāne

Share