Šī gada 8.aprīlī plkst. 16.30 LU Humanitāro zinātņu fakultātē (Visvalža ielā 4a), 402.auditorijā ar publisku lekciju viesosies izcils Argentīnas rakstnieks Mempo Giardinelli.

Giardinelli Mempo dzimis un dzīvo Resistensijā (Resistencia), Argentīnā. Vairākus gadus pavadījis trimdā, Meksikā  Pēc atgriešanās Argentīnā  nodibinājis un vadījis žurnālu  „Puro Cuento”. Daudzu romānu autors. Starp viņa  populārākajiem darbiem: Luna caliente, La revolución en bicicleta, Santo Oficio de la Memoria e Imposible equilibrio. Iznācis viņa  jaunākais romāns ar nosaukumu  Visitas después de hora. Viņš arī publicējis vairākas stāstu grāmatas: Ejemplares, Estación Coghlan y Luminoso amarillo. Jaunākā to tām ir ar nosaukumu 9 Historias de Amor. Ir pazīstams bērnu literatūras autors: Luli, Celeste y Valeria ir daži no viņa vispazīstamākajiem  personāžiem. Giardinelli daiļrade - tulkota 20 valodās un autors ir saņēmis vairākus starptautiskus apbalvojumus, tai skaitā Rómulo Gallegos prēmiju (1993, Argentīna), Grinzane Montagna balvu (Itālija 2007), Meksikas apbalvojumu par labāko romānu Premio Nacional de Novela  (Meksika, 1983), Premio Grandes Viajeros (2000, Spānija ), Andrés Sabella  apbalvojumu (Čīle, 2013) un 2006. gadā - Francijas Universitātes University of Poitiers goda doktora grādu  (Francija, 2006). Pastāvīgs komentētājs laikrakstos  Página/12 un Buenosairesas Herald.
Nodibinājis un vada  pētniecības fondu pedagoģijā Lasīšanas apguve un veicināšana.

Lekciju organizē LU sadarbībā ar Argentīnas vēstniecību Helsinkos. Lekcijas aptuvenais  ilgums 1,5 st. Lekcija notiks spāņu valodā. Ieeja bez maksas.

Share