Ceturtdien, 16. novembrī plkst. 16.30 LU Vēstures un filozofijas fakultātes Studentu Ordenis aicina visus interesentus piedalīties Tallinas universitātes doktorantes Rūtas Bruževicas meistarklasē “Mākslīgais intelekts – vēsturnieka palīgs darbā ar avotiem jeb Transkribus”.

Rūta Bruževica pastāstīs par to, kādus mākslīgā intelekta (AI) rīkus izmanto vēsturnieki, kā tie var palīdzēt atšifrēt nesaprotamus vairākus gadsimtus vecus rokrakstus, dalīsies ar dažādu pētnieku pieredzes stāstiem un, protams, parādīs, kā strādāt ar Transkribus.

Meistarklases ietvaros visiem dalībniekiem būs iespēja pamēģināt transkribēt rokrakstu avotus iekš Transkribus. Lai piedalītos meistarklasē, reģistrējies šeit.

Reģistrācija atvērta līdz 13.11. plkst. 23:59

Rūtas ieteikumi meistarklases dalībniekiem:

  • Reģistrējies transkribus.eu vismaz dienu iepriekš ar to pašu e-pastu, kuru norādīji pieteikuma anketā, lai varu pievienot kolekcijai;
  • Sagatavo vienu vai vairākus rokrakstu avotus no jebkura gadsimta .jpeg formātā labā kvalitātē, kurus vēlies izmēģināt transkribēt (vēlams, lai tu pats varētu tos izlasīt), taču tas nav obligāti – piedāvāšu avotus arī no savas puses;
  • Paņem līdzi klēpjdatoru!

Meistarklase norisināsies 16. novembrī plkst. 16.30 LU Vēstures un filozofijas fakultātē (Aspazijas bulvāris 5) 502. auditorijā.

Jautājumu gadījumā lūdzam sazināties ar Rūtu Bruževicu (ruta.bruzevica@gmail.com) vai Studentu Ordeni.

Share