Piektdien, 6. aprīlī, plkst. 16.00 Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātes (LU TF) gaitenī, Raiņa bulvārī 19 tiks atklāta projekta “Reformācija šodien jeb 95 jaunas tēzes” ietvaros veidota izstāde “95 tēzes 95 dienās”.

LU TF akadēmiskās attīstības projekta “Reformācija šodien jeb 95 jaunas tēzes” laikā tika izveidota Facebook lapa “95 tēzes 95 dienās”, kur katru dienu tika publicēta viena Dr. Martina Lutera tēze un tās mūsdienīga interpretācija, kuru piedāvāja dažādu jomu, profesiju un pārliecību pārstāvji. Tēzes interpretēja mācītāji, mūziķi, mākslinieki, politiķi, profesori, skolotāji, mērnieki, arhitekti, dzejnieki, rakstnieki, fotogrāfi, vēsturnieki, restauratori, žurnālisti, kā arī daudzi citi. LU TF docents Juris Cālītis ir norādījis, ka ar šo projektu ir īstenots svarīgs teoloģisks konteksts, proti – ka visi cilvēki ir teologi. Svarīgi arī uzsvērt, ka šī ir pirmā reize, kad Latvijā no tik dažādām pieejām ir interpretētas Lutera tēzes, tādējādi pārrakstot tās 21. gadsimta kontekstā.

Veidojot Facebook lapu “95 tēzes 95 dienās”, dalībai projektā tika uzrunāti vairāk nekā 215 cilvēki. Facebook lapā Lutera tēzes un to mūsdienīgas interpretācijas tika publicētas laikā no pērnā gada 31. oktobra līdz pat šī gada 2. februārim. Facebook lapai projekta noslēgumā bija vairāk nekā 440 sekotāju.

Projekta darba grupa izsaka pateicību visiem, kas palīdzēja šī projekta tapšanā. Kā uzsver projekta vadītāja Ilze Stikāne: “Bez atsaucības no kolēģiem, tēžu interpretatoriem, kā arī dalībniekiem, kas piedalījās diskusijās, šis projekts nevarētu izdoties un arī nevarētu tapt šāda izstāde!” Izstāde veidota, lai projekta rezultāti būtu labāk pārskatāmi un redzami, kā arī, lai tie būtu pieejami plašākam sabiedrības lokam.   Laipni aicināti visi interesenti!

Share