15. decembrī, Rīgas Lutera draudzes centrā (Torņakalna ielā 5, Rīgā) notika trešā diskusija “Baznīcas atbildība šodien. Vai Baznīca atbild Dieva vai cilvēku priekšā?” Tā tika organizēta Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātes akadēmiskās attīstības projekta “Reformācija šodien jeb 95 jaunas tēzes” ietvaros.

Diskusijā piedalījās vairāku kristīgo konfesiju pārstāvji – Rīgas Lutera draudzes mācītājs Linards Rozentāls, Sv. Pestītāja anglikāņu draudzes mācītāja, bīskape emerita Jāna Jēruma-Grīnberga, Septītās dienas adventistu Rīgas 5. draudzes mācītājs Ģirts Rozners un priesteris Andris Priede. Sarunu vadīja Rīgas Lutera draudzes mācītājs Kaspars Simanovičs.

 

Diskusija iesākās ar M. Lutera tēžu tapšanas vēsturiskā konteksta iezīmēšanu. Tālāk diskusijas tēma virzījās pretī atbildības jēdzienam, to sasaistot tieši ar garīdznieku atbildību Baznīcā. Nozīmīgs un nepieciešams bija arī vadītāja izteiktais jautājums: “Kas ir Evaņģēlijs?” Vadoties tieši no sava skatpunkta par Evaņģēlija izpratni, diskusijas dalībnieki varēja tālāk mēģināt formulēt, kas mūsdienās ir aizsedzis Evaņģēliju un tā vēsti? 

Diskusijas video ierakstu varat noskatīties šeit. 

Projekta "Reformācija šodien jeb 95 jaunas tēzes" darba grupa izsaka lielu paldies visiem, kas piedalījās šajā diskusijā!

Share