9. un 10. maijā, plkst. 18.15. doktorantūras skolas "Teoloģijas un reliģijpētniecības aktuālās problēmas" ietvaros notiks teologa Džeimsa Vudvārda (James Woodward) vieslekcijas.

Otrdien, 9. maijā, LU Teoloģijas fakultātes dekanāta zālē (161. telpā):

18.15 The Case for liberal Christianity?

Šajā lekcijā Vudvārds apskatīs liberālo anglikāņu ieskatu ietekmes avotus un izvērtēs, vai nākotnē ir iespējams saskatīt kādu intelektuālu pamatu šajā digitālās kultūras, kuru nosaka individuālisms un populisms, kontekstā. 

Trešdien, 10. maijā, LU Teoloģijas fakultātes dekanāta zālē (161. telpā):

18.15 What are Older People for? Faith, Culture and the Narratives of Age in a Succesful Church.

Šajā lekcijā Vudvārds apskatīs jautājumus saistībā ar vecumu pašlaik esošajā individuālistiskajā un patērētāju laikmetā. Kopā ar lekcijas dalībniekiem Vudvārds centīsies atrast atbildi uz to, kādu pienesumu var dot ticība radošai un ikdienu pārmainošai kopā būšanas pieredzei. Lekcija veidota tā, lai uzdotu jautājumu par to, kādu morālu atbildību jāuzņemas Baznīcai, lai transformētu vecāku cilvēku diskrimināciju, kas aiztur cilvēkus iepazīties un dalīties ar vecāku cilvēku stāstiem.  

 

 

Mācītājs un kanoniķis Dr. Džeimss Vudvārds kopš 2015. gada ir Sarumas koledžas (Sarum College) direktors. Vudvārds savā praktiskās teoloģijas pētniecībā visvairāk uzmanību ir pievērsis tieši veselības un atveseļošanās jautājumiem, vecu cilvēku izpratnei, teoloģiskās refleksijas pielietošanai un uz nāves gultas esošo cilvēku aprūpei. Savā 30 gadu ilgajā mācītāja amata pieredzē Vudvārds ir darbojies dažādās sfērās (kapelāna darbs, kalpošana lauku draudzēs u.c.).

Dr. Džeimss Vudvārds ir pasniedzis Birmingemas, Varvikas, Kārdifas universitātēs.

 

Lekcijas notiks angļu valodā. 

Visi ir laipni aicināti!

 

Pasākuma apraksts pieejams arī Teoloģijas fakultātes facebook lapā. 

Share