Elektroniskā pieteikšanās studijām notiek no 1. jūlija līdz 11. jūlijam, pieteikšanās fakultātē vai nosūtot dokumentus uz e-pastu no 1. jūlija līdz 12. jūlijam.

Uzņemšanas prasības un kritēriji Teoloģijas maģistra studiju programmā

Iepriekšējā izglītība

  • bakalaura grāds,
  • vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība,
  • vai tiem pielīdzināma augstākā izglītība.
 

Uzņemšanas konkurss

Vērtējuma kritēriji:

1) noslēguma pārbaudījuma atzīme - 40%,

2) vidējā svērtā atzīme pamatstudijās - 60%.

Tiesības pretendēt uz ārpuskonkursa reģistrāciju ir 2019. gada LU Teoloģijas un reliģiju zinātnes bakalaura studiju programmas absolventiem, kuriem:

  1. bakalaura darba vērtējums nav zemāks par 8 (ļoti labi),
  2. vidējā svērtā atzīme bakalaura studijās nav zemāka par 7,5.

Tiem, kuri ieguvuši tiesības pretendēt uz ārpuskonkursa reģistrāciju, ir nodrošinātas 6 budžeta studiju vietas (50% no maģistrantūras pirmajam studiju gadam paredzētajām budžeta vietām).

 

Pieteikšanās studijām Teoloģijas maģistra studiju programmā

Pieteikšanās uz ārpuskonkursa reģistrāciju notiek:

  • 1.-4. jūlijā 10.00-17.00, 5. jūlijā 10.00-14.00 Teoloģijas fakultātes (TF) dekanātā vai
  • 1.-4. jūlijā elektroniski LUISā.
  • lēmums par pretendentiem, kuri ir ieguvuši tiesības uz ārpuskonkursa reģistrāciju, tiek paziņots 8. jūlijā 14.00,
  • reflektanti, kuri neiegūst tiesības uz ārpuskonkursa reģistrāciju, var pretendēt uz studiju vietu uzņemšanā kopējā kārtībā (vēl 6 budžeta vietas un 12 maksas vietas).

Pretendenti uz vispārējo konkursu var pieteikties ārpuskonkursa reģistrācijas laikā, kā arī:

  • ELEKTRONISKI – līdz 11. jūlijam vai

TF dekanātā

  • 8. - 11. jūlijā 14.00-19.00
  • 12. jūlijā 10.00-18.00.

Uzņemšanas komisijas lēmums par vispārējā konkursa rezultātiem tiek paziņots Teoloģijas fakultātē 15. jūlijā no 10.00.

 

Elektroniskā pieteikšanās LUISā

  1. Latvijas Universitātes absolventi sākot no 2003. gada, kuriem ir iespēja samaksāt reģistrācijas maksu Citadele bankas, Swedbank, SEB bankas vai Luminor bankas internetbankā, var pieteikties augstākā līmeņa studijām elektroniski.5
  2. Elektroniskā pieteikšanās norisināsies no 1. līdz 11. jūlijam. Ja ir tiesības pretendēt uz ārpuskonkursa reģistrāciju, tad jāpiesakās no 1. līdz 4. jūlijam. Ja konkursa rezultātā nav iegūtas tiesības reģistrēties ārpuskonkursa kārtībā, pieteikumu ņems vērā vispārējā konkursā.
  3. Elektroniskā pieteikšanās notiek LU Informatīvajā sistēmā (www.luis.lv), pieejai izmantojot studenta LUIS lietotājvārdu (login) un paroli.
  4. Piesakoties elektroniski var izvēlēties vienu vai vairākas augstākā līmeņa studiju programmas. Reģistrācijas maksa par katru pieteikumu – EUR 25 (maksājuma veikšanai iespējams izvēlēties kādu no augstāk minēto banku internetbankām).
  5. Ja ir atbrīvojums no reģistrācijas maksas (atbrīvoti ir bāreņi un 1. grupas invalīdi), pieteikties studijām LU var tikai personiski, ierodoties fakultātē norādītajos laikos.
  6. Konkurss uz studiju vietām notiek pēc vērtējumiem iepriekšējās izglītības diplomā (nav iestājpārbaudījuma); tas jānorāda, veicot elektronisko pieteikšanos.
  7. Rezultāti - LUIS vai fakultātē norādītajos laikos. Reģistrēties studijām ir jāierodas personiski fakultātē norādītajā laikā un vietā.
 

Pieteikšanās nosūtot dokumentus uz e-pastu

Ja laikā no 1. līdz 12. jūlijam (pretendējot uz ārpuskonkursa reģistrāciju - no 1. līdz 5. jūlijam) nevar personiski ierasties TF, tad nepieciešamos dokumentus var nosūtīt uz e-pastu: ilze.stikane.tf@lu.lv .

Jānosūta šādi ieskenēti dokumenti:

  1. personu apliecinošs dokuments;
  2. pieteikums studijām uz noteikta parauga veidlapas

(https://www.lu.lv/fileadmin/user_upload/LU.LV/Uznemsanas_dokumenti/2018_ALS_Pieteikuma_veidlapa.pdf) 

  1. izvēlētās programmas apgūšanai nepieciešamās iepriekšējās izglītības dokuments un tā pielikums;
  2. apliecinājums par nosūtītajiem dokumentiem (veidlapa atrodama: www.lu.lv/gribustudet/uznemsanas-kartiba/magistra-limena-studijas/).

Pieteikšanās KLĀTIENĒ:

1. Jāuzrāda personu apliecinošs dokuments;

2. Jāiesniedz pieteikums studijām uz noteikta parauga veidlapas

3. LU absolventiem jāuzrāda izvēlētās programmas apgūšanai nepieciešamās iepriekšējās izglītības dokuments un tā pielikums (ja tāds pastāv);

4. Citu (ne LU) augstākās izglītības iestāžu absolventiem jāuzrāda izvēlētās programmas apgūšanai nepieciešamās iepriekšējās izglītības dokuments un tā pielikums (ja tāds pastāv), un jāiesniedz minēto dokumentu kopijas, vienlaicīgi uzrādot to oriģinālus. Ja nav iespējams uzrādīt oriģinālus, kopijām jābūt notariāli apliecinātām.

Gan nosūtot dokumentus uz e-pastu, gan piesakoties klātienē jāņem vērā:

  1. Ja kādos no iesniegtajiem dokumentiem ir cits personas uzvārds (vārds) nekā personas pasē, tad jānosūta vai jāuzrāda un jāiesniedz arī dokuments, kas apliecina uzvārda (vārda) maiņu, piemēram, laulības apliecība;
  2. Jāsamaksā reģistrācijas maksa - EUR 30 par katru iesniegto pieteikuma veidlapu. No reģistrācijas maksas ir atbrīvoti bāreņi un 1. grupas invalīdi.
 

Reģistrācija

Pēc iestājpārbaudījumu rezultātu paziņošanas ir jāreģistrējas studijām, ierodoties personīgi vai pilnvarojot citu personu, kura uzrāda notariāli apstiprinātu pilnvaru un pilnvaras devēja personu apliecinoša dokumenta kopiju.

Reģistrēšanās notiek TF dekanātā:

1.    Pretendenti, kas ieguvuši tiesības uz ārpuskonkursa reģistrāciju, var reģistrēties laikos, kas paredzēti, lai pieteiktos uz vispārējo konkursu, kā arī vispārējā kārtībā,

2.    Pretendenti, kas ieguvuši tiesības reģistrēties vispārējā kārtībā, var reģistrēties:

  • 15. un 18. jūlijā 10.00 – 17.00,
  • 16. jūlijā 10.00 – 16.00,
  • 17. jūlijā 11.00 – 18.00
  • 19. jūlijā, piektdien, 10.00 - 15.00

Pretendentam reģistrējoties:

  1.  jāņem līdzi dokumenti (personu apliecinošs dokuments un iepriekšējo izglītību apliecinošs dokuments un tā pielikums)
  2.  jāparaksta studiju līgums
  • Iesniegumu pieņemšana no reflektantiem, kuri nav ieguvuši tiesības reģistrēties studijām (palikuši rezervē) 19. jūlijā, piektdien, no 15.00 - 17.00.
 

Studiju maksa

Iegūstot tiesības studēt par maksu, studiju maksa par rudens semestri (puse no noteiktās maksas gadā) pilnā apmērā jāsamaksā līdz 26. jūlijam*.  Rekvizīti studiju maksas pārskaitīšanai - LU mājaslapā. Iemaksātā studiju maksa tiek atmaksāta, ja students saņem studiju kredītu.

Studiju maksas apmērs EUR 1000 semestrī.

* Par citu termiņu var vienoties individuāli.

Kredītiem var pieteikties Reģistrācijas nedēļā elektroniski www.luis.lv, izmantojot LU studējošā loginu un paroli, sadaļā AKTUALITĀTES.

 

Fotografēšanās

Studiju dokumentācijas izgatavošanai jānofotografējas Latvijas Universitātē.

Fotografēšanās notiek Raiņa bulvārī 19, reģistrēšanās laikā. Ja nenofotografējies reģistrēšanās laikā, to iespējams izdarīt arī vēlāk.

 

Vairāk par uzņemšanas kārtību atradīsiet Latvijas Universitātes tīmekļa vietnē. 

Vairāk par LU Teoloģijas fakultātes maģistra studiju programmu uzzināsiet šeit

Neskaidrību vai jautājumu gadījumā, rakstiet uz: ilze.stikane.tf@lu.lv vai zvaniet uz 67034441.

Share