Foto: Ralfs Kokins

15. maijā Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātes (LU TF) Domes sēdē uz četriem gadiem atkārtoti par TF dekāni tika ievēlēta profesore Dace Balode.

Atskatoties uz iepriekšējos 4 gados paveikto, dekāne uzsver, ka “ir bijis ļoti vērtīgi atkārtoti izvērtēt, kas ir ticis izdarīts. Šie ir patiešām bijuši visādā ziņā bagāti 4 gadi”. Šajā periodā LU TF kolektīvā arī ienākuši 6 jauni darbinieki. Dace Balode uzskata, ka nākamajos 4 gados būtu pēc iespējas jāmēģina rast jaunas iespējas, kā šos jaunos darbiniekus arvien vairāk iesaistīt fakultātes ikdienas darbībā.

Kādu attīstību dekāne saredz nākamajos 4 gados? Dekāne apstiprina, ka “virziens, ko esam iesākuši iet, manuprāt, nav jāmaina – turpināt attīstīt gan teoloģijas, gan reliģijpētniecības novirzienus”. Svarīgi ir arī veidot jaunu un interesantu studiju piedāvājumu. “Šeit jau esam iesākuši darbu un to arī turpināsim tuvāko gadu laikā pie divu jaunu programmu attīstīšanas un vienas programmas revīzijas.” Pašlaik galvenā prioritāte ir starptautiskas doktorantūras programmas izveide. Paralēli tam turpināsim strādāt arī pie studiju formu dažādošanas, piemēram, piedāvājot vairāk e-kursu, lai studentiem ir iespējams vieglāk savienot mācības ar darbu”.

 

LU TF mācībspēki, administrācija un studenti no sirds sveic dekāni Daci Balodi!

Share