Pirms 100 gadiem, 4. februārī, tika dibināta Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultāte. Pagājis gadsimts kopš fakultātes aizsākumiem, tādēļ arī šī gada laikā fakultāte visus interesentus aicina uz vairākiem pasākumiem, lai kopīgi iesoļotu nākamajā fakultātes gadsimtā!

Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultāte svinīgi aizsāka jauno mācību semestri, 4. februārī atzīmējot fakultātes 100 gadu jubileju ar kopīgu svētbrīdi Mazajā aulā. 13. februārī LU TF gaitenī tika atklāta prof. Ralfa Kokina izstāde, kuru varat apskatīties jebkurā laikā, kad ir atvērta LU galvenā ēka Raiņa bulv. 19. 14. februārī uzņēmām docenti Stefāniju A. Badveju no Vanderbiltas Universitātes (ASV), kas pastāstīja par Marijas nozīmi kristietībā. Šis bija seminārs, kurš bija iespējams, pateicoties BAFF (Baltic American Freedom Foundation) finansējumam. 17. un 18. februārī norisinājās LU 78. starptautiskās zinātniskās konferences teoloģijas un reliģijpētniecības sekcijas ar nosaukumu "Kurp ejam? Teoloģijas, reliģijpētniecība un garīgums 21. gadsimtā". Konferences pirmās dienas ieraksti pieejami trīs daļās (https://www.youtube.com/watch?v=qnObg3iP3lAhttps://www.youtube.com/watch?v=AHeTSWNQ_1Qhttps://www.youtube.com/watch?v=expZjSbOVWw).

Teoloģijas fakultāte visus interesentus aicina uz vairākiem pasākumiem, kas notiks šī gada laikā, lai kopīgi iesoļotu nākamajā fakultātes gadsimtā.

LU TF simtgades tuvākie pasākumi:

26. februārī, plkst. 18.00., LU Bibliotēkas Klusajā lasītavā visi interesenti ir aicināti uz izstādi, kas būs veltīta LU Teoloģijas fakultātes izdotajam žurnālam "Ceļš". Izstādes atklāšanas laikā arī tiks prezentēts jaunais "Ceļš" numurs, kas iesoļojis jaunajā simtgadē ar jaunu dizainu.

12. martā aizsāksim domnīcu ciklu, kur interesentiem būs iespēja apmeklēt lekcijas, kuras sniegs vērtīgus padomus ikdienas izaugsmei.

27. martā LU Teoloģijas fakultātē notiks Atvērto durvju diena, kuras ietvaros visas dienas garumā notiks Neērto tēmu referātu maratons. 

22. maijā sadarbībā ar LU Fondu rīkosim ekspedīciju par Vecrīgas baznīcām. 

19. - 20. jūnijā tiksimies festivāla "LAMPA" garīguma teltī.
4. jūlijā svinēsim simtgades svētkus Botāniskajā dārzā. Piesakies pasākumam līdz pat 6. maijam: http://bit.ly/LUTF100
Šie un vēl citi pasākumi norisināsies visa gada garumā. Seko līdzi informācijai LU TF sociālajos tīklos un tīmekļa vietnē!

Informējam, ka pasākumos tiks fotografēts.

#LUTF100

Share