Katru gadu pavasara semestrī notiek Jauno teologu un reliģijpētnieku universitāte (JTRU), kuras ietvaros interesentiem ir iespēja uzzināt vairāk par to, ko iespējams apgūt Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātē (LU TF). Īpaši aicinām JTRU piedalīties tos, kuri šogad plāno uzsākt studijas LU TF, kā arī tos, kas vēlas labāk izprast teoloģijas un reliģijpētniecības nozares. Sekmīgi pabeidzot JTRU, iespējams iegūt nozīmīgus papildu punktus, stājoties LU TF bakalaura studiju programmā.

JTRU nodarbības aizsāksies jau 25. martā, plkst. 17.30, ar īsu LU Teoloģijas fakultātes dekānes, profesores Daces Balodes ievadlekciju par teoloģijas un reliģijpētniecības nozaru aktualitāti. Šai ievadlekcijai plkst. 18.00 sekos profesora Ralfa Kokina domnīca "Kā teoloģija var palīdzēt izglābt pasauli?", kur tiks apskatīta teoloģijas nozīme klimata krīzes apzināšanā un mazināšanā. Tā kā pieteikties dalībai JTRU ir iespējams līdz 26. martam, jums ir iespēja piedalīties pirmajā pasākumā un pēc tam pieteikties dalībai JTRU. 

Nākamā nodarbība notiks 21. aprīlī, plkst.17.00., kurā Juris Cālītis pastāstīs vairāk par atklāsmi. Lekcija notiks plašāka projekta ietvaros, kas aktualizē zinātnes un reliģijas dialogu, tādējādi lekcijas laikā tiks apskatīta arī atklāsme no zinātniskās perspektīvas. 

Savukārt maijā profesors Valdis Tēraudkalns vadīs domnīcu par to, kā izvēlēties sev piemērotu reliģiju un jūnijā noslēgsim JTRU ar Elizabetes Taivānes lekciju par jogu un tās vēsturisko izcelsmi. Datumi pēdējām divām domnīcām tiks precizēti.  

Lai kļūtu par dalībnieku JTRU 2021 nepieciešams reģistrēties: ej.uz/JTRU2021

Pasākumus aicinām apmeklēt visus interesentus! Informējam, ka pasākumi notiks tiešsaistē un tie tiks ierakstīti.  

Ja vēlaties saņemt papildu punktus, stājoties šogad LU TF bakalaura studiju programmā, jums būs nepieciešams izpildīt katrā nodarbība uzdotos mājasdarbus. Mājasdarbi tiks publicēti katrā pasākumā čata sadaļā. 

Ja ir kādi jautājumi vai neskaidrības, rakstiet uz ilze.stikane.tf@lu.lv.

Share